Umicore opent nieuw wereldwijd O&O-centrum in Korea

Het bedrijf heeft haar nieuwe, wereldwijde onderzoeks- en ontwikkelingscentrum (O&O) voor kathodematerialen ingehuldigd in het Koreaanse Cheonan. Dit is een belangrijke stap in hun activiteiten van herlaadbare batterijmaterialen.

Trefwoorden: #batterij, #kathode, #onderzoek, #ontwikkeling, #Umicore

Lees verder

Techniek

( Foto: Umicore )

ENGINEERINGNET.BE - Het nieuwe centrum is volledig operationeel en geeft klanten toegang tot alle O&O-diensten om te voldoen aan de voortdurend evoluerende kathodevereisten voor toepassingen in de automobielsector, energieopslagsystemen (ESS) en draagbare elektronica.

Het productonderzoek blijft gericht op batterijmaterialen van de volgende generatie, waaronder NMC met zeer hoog nikkelgehalte, NMC met laag kobaltgehalte, mangaanrijke batterijchemie en technologie voor solid-state batterijmaterialen. Het centrum beschikt ook over een nieuw groot laboratorium voor batterijcellen met uitgebreide testmogelijkheden.

Het gebouwencomplex van 30.000 m² is uitgerust met installaties van topkwaliteit en kan de toekomstige groei van de O&O-activiteiten opvangen. Umicore stelt momenteel meer dan 160 ingenieurs en wetenschappers tewerk in het centrum en verwacht dat dit aantal tot bijna 300 zal toenemen in 2024.