Victor Santelé en Michaël Stappers zijn IT-talenten van het jaar

Beiden mogen zich voor één jaar de Belgian IT Student en Young IT Pro Champion noemen. Zij zijn de winnaars van de IT Young Potential Challenge Belgium 2022, een wedstrijd voor studenten computerwetenschappen en IT’ers tot en met 31 jaar in de BeLux.

Trefwoorden: #Cisco, #IT, #professional, #wedstrijd

Lees verder

Nieuws

( Foto: Cisco )

ENGINEERINGNET.BE - Ruim 350 talenten namen voor 1 mei deel aan de eerste, online selectie. Daarin moesten ze in tien minuten maximaal vijftien vragen beantwoorden.

Tijdens de finalewedstrijd, die plaatsvond bij techbedrijf Cisco in Diegem, moesten de twintig kandidaten twintig vragen beantwoorden over verschillende onderwerpen in de IT-branche: netwerken, softwareontwikkeling, artificiële intelligentie, computers, enzovoort.

De jury bestond uit medewerkers van Cisco, NTT en Spotit en uit professoren van zowel hogescholen (Howest, Hénallux, HEPL, Hogent,…) als universiteiten (UA, Ugent, VUB, ULiège, KUL…).

In de categorie van de studenten haalde Victor Santelé (Haute École de Namur-Liège-Luxembourg - Hénallux) het voor Victor le Pochat (KU Leuven) en Bilal Aazzani (Haute École de Namur-Liège-Luxembourg - Hénallux).

Bij de jonge professionals won Michaël Stappers (cloudingenieur bij de IT-groep NRB) voor Miguel Terol Espino (Euroclear) en Arno Cornette (Lab900).

De IT Young Potential Challenge Belgium wordt geleid door het challengeplatform Editx en de technologiebedrijven Cisco, NTT en Spotit.

Op de foto: studentenwinnaar Victor Santelé.