UGent-studenten bouwen elektrische racewagen

Deze zomer trekken UGent-studenten met hun zelfgebouwde elektrische racewagen naar de Formula Student-competitie, een reeks wedstrijden voor ingenieursstudenten. Wat begon als een lockdownproject is nu een ambitieuze multidisciplinaire onderneming.

Trefwoorden: #elektrisch, #race, #student, #UGent

Lees verder

Nieuws

( Foto: UGent )

ENGINEERINGNET.BE - Dit is al de derde wagen van de UGent-studenten op amper een jaar tijd en kreeg de naam ‘Myrtilus’. Vorige zomer bouwden ze aan een eerste prototype, en in het najaar stelden ze een tweede prototype voor.

Het team telt vandaag maar liefst 85 leden. Allemaal studenten met een ongelooflijke passie voor racewagens en allemaal aangeworven via sollicitatierondes. Er zijn ingenieursstudenten, die meehelpen om de perfecte racewagen te bouwen, maar ook studenten marketing en business management, die helpen om de nodige aandacht rond de wagen te creëren.

Sponsors van dit project zijn Proximus, Belfius, EY, Jaguar, Anglo Belgium Corporation en Unilin Group. Van deze sponsors krijgen ze trouwens niet alleen financiële middelen, maar ook de nodige adviezen om een bedrijf te runnen.

Vandaag haalt hun racewagen zo’n 130km/uur. In de zomer zal duidelijk worden of dat voldoende is, tijdens de Formula Student-wedstrijden. maar hun echte ambitie is om binnen een paar jaar de top 3 te halen met een zelfbesturend model.