Belgische innovatie herleeft tijdens Advanced Engineering

Na twee pandemie-jaren beleefde de Belgische maakindustrie tijdens Advanced Engineering in Antwerp Expo op 11-12 mei een sterke tweedaagse. Er werd dan ook beslist om deze innovatiebeurs volgend jaar opnieuw in Antwerpen te organiseren.

Trefwoorden: #Advanced Engineering, #Easyfairs, #innovatie, #maakindustrie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Easyfairs )

ENGINEERINGNET.BE - Na twee edities in Gent zakte de vakbeurs voor het eerst af naar innovatiestad Antwerpen.

Iedereen die zich bewust is van de impact van productinnovatie met een focus op thema’s zoals 3D-printing, AI, VR en AR, maar ook design, materialen en elektronica, kwam aan zijn trekken. Meer dan 140 exposanten deelden hun innovatieve oplossingen en technieken twee dagen lang met het publiek.

Op de laatste beursdag nam Prof. dr. Jan Rabaey het woord. De professor Electrical Engineering and Computer Science aan UC Berkeley vloog over van Silicon Valley om zijn expertise te delen. “Er is nog steeds een aanzienlijke kloof tussen wat ons brein kan en wat mogelijk is in de elektronische wereld, maar we innoveren razendsnel en nemen grote stappen vooruit. Toch ben ik ervan overtuigd dat onze bedrijfswereld en industrie steeds zullen leunen op zowel hersenen als computers.”

Beiden zullen elkaar dus moeten versterken en daar ligt ook de focus op bij de Proeftuin Industrie 4.0 ‘Technologie voor Werkbaar Werk’. Het gaat om een project van Flanders Make, imec, Sirris en KU Leuven via VLAIO. Het doel is om met behulp van industrie 4.0-technologie de werklast in bedrijven aan te pakken (met innovatieve technologieën zoals digitale werkinstructies, virtual reality, cobots en exo-skeletten).

Op 24 en 25 mei 2023 strijkt Advanced Engineering opnieuw neer in Antwerp Expo.