Brussels Airport steekt 70 miljoen euro in modernisering cargozone

Vanwege de stijgende vraag naar opslag- en afhandelingsmagazijnen en de nood aan modernisering van diverse gebouwen, wordt de komende drie jaar de centrale zone op BRUcargo herontwikkelt.

Trefwoorden: #Brucargo, #Brussels Airport, #logistiek, #magazijn

Lees verder

Nieuws

( Foto: Brussels Airport )

ENGINEERINGNET.BE - Het gaat om de herinrichting van het centrale deel van de cargozone en de ontwikkeling van nieuwe cargogebouwen en kantoren. Dit zorgt ervoor dat de luchthaven nieuwe en huidige partners magazijnen en kantoorruimtes kan aanbieden die groter, efficiënter, moderner en duurzamer zijn.

“Het versnellen van de ontwikkeling van onze cargozone is één van de prioriteiten in de nieuwe strategie van Brussels Airport”, zegt Arnaud Feist, CEO Brussels Airport Company.

Tegen begin 2025 worden er drie nieuwe gebouwen, inclusief parking, in gebruik genomen in het midden van de cargozone van Brussels Airport, de zone Brucargo Centraal.  

De sloopwerken van acht verouderde gebouwen in die zone beginnen over enkele dagen. De bouwwerkzaamheden starten eind 2023.

Feist: “De vraag van huidige en toekomstige partners naar opslag- en afhandelingscapaciteit is groot. Hoewel de cargozone van Brussels Airport al zeer groot is, is het belangrijk om de ruimtes te herdenken en te reorganiseren voor meer efficiëntie."

"Duurzaamheid is een essentieel onderdeel van deze modernisering. Brussels Airport wil de energie-efficiëntie van haar hele infrastructuur verbeteren, een strategie die verder reikt dan de cargozone.”  

De herinrichting van Brucargo Centraal maakt het ook mogelijk om de verkeersdoorstroom en de mobiliteit te verbeteren en veiliger te maken om operaties te optimaliseren, met inbegrip van voetgangers en fietsers.  

In 2021 werd er 843.000 ton cargo via Brussels Airport getransporteerd, een stijging van 30% ten opzichte van 2020. Er is toenemende belangstelling voor het luchtvrachtvervoer, vooral wat betreft farmaceutische producten en e-commerce.

Als hub voor wereldwijd transport van vaccins had en heeft Brussels Airport een cruciale rol in de strijd tegen Covid. Verder zijn activiteiten gericht op bederfbare goederen en levende dieren.

Om aan de grote vraag te voldoen, beslaat de cargozone van Brussels Airport een oppervlakte van 130 hectare met 380.000 m² aan magazijnen.

Met deze investering in Brucargo Centraal versterkt Brussels Airport haar cruciale positie als tweede economische hub van België.