Beroepen uitgelicht: wat doet een SD-WAN Engineer?

In de techniek, ICT-wereld en de industrie zijn er tal van beroepen die - als je de benaming van die banen hoort - veel mensen eigenlijk helemaal niets zeggen. Een van die beroepen met een nogal mysterieuze naam is dat van SD-WAN engineer.

Trefwoorden: #engineer, #SD-WAN

Lees verder

nieuws

( Foto: momius - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - De afkorting SD-WAN staat voor Software Defined Wide Area Network. Dit type engineer is dus iemand die software ontwikkeld. Maar wat houdt dit beroep in de praktijk precies in? Welke taken hebben Software Defined Wide Area Network engineers eigenlijk? En welke toegevoegde waarde hebben deze ICT-specialisten voor het bedrijfsleven?

De kerntaak van Software Defined-WAN engineers 
De kerntaak van SD-WAN engineers is om voor bedrijven en ondernemingen een efficiënt intern ICT-netwerk te creëren. Hierbij wordt er gebruikgemaakt van software binnen bestaande of te creëren WAN-verbindingen, zodat een goed intern netwerk ontstaat. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld losse bedrijfslocaties op elkaar aangesloten worden, via een veilig integraal netwerk.

Uniek aan het werk van Software Defined-WAN engineers is dat ze zich bij het creëren van online bedrijfsnetwerken richten op de software en niet op de hardware. Door gebruik te maken van slimme innovatieve software voor het bouwen van een bedrijfsnetwerk, is er geen extra hardware nodig. En dat heeft voor bedrijven de nodige voordelen. Lees gauw verder en ontdek welke voordelen Software Defined Wide Area Network allemaal te bieden heeft.  

Software Defined-WAN engineers helpen jouw bedrijf om te besparen 
Het grootste voordeel van Software Defined-WAN engineers inzetten om jouw ICT-structuren te optimaliseren, is dat jouw losse bedrijfspanden en -locaties gebruik kunnen maken van het bestaande netwerk. De Software Defined-WAN engineer zorgt er via slimme software voor dat deze met elkaar verbonden kunnen worden tot een veilig intern netwerk via een WAN-verbinding.

Dit scheelt uiteraard veel tijd omdat er geen nieuwe netwerkstructuren, hardware en servers nodig zijn. Naast tijd is de kostenbesparing die je met deze aanpak kunt realiseren erg aantrekkelijk. De keuze voor een Software Defined Wide Area Network is onderaan de streep aanzienlijk voordeliger dan een compleet nieuwe digitale netwerkstructuur aan laten leggen. Aangezien de economie al onzeker genoeg is en elke besparing daarom fijn is, is gebruikmaken van Software Defined-WAN engineering dan ook een slimme zet.

Je wordt als ondernemer volledig ontzorgd 
Software Defined-WAN engineers weten precies welke software ze moeten gebruiken om voor jouw onderneming een veilig online netwerk te creëren, dat eenvoudig en comfortabel te gebruiken is.

Als ondernemer hoef je je zelf nergens meer druk over te maken als je een ervaren en professioneel ICT-bedrijf inhuurt om deze infrastructuur binnen jouw bedrijf uit te rollen. Je wordt namelijk volledig ontzorgd en kunt je focussen op je eigen bedrijfsactiviteiten. Vraag een of meerdere offertes op en laat je verrassen door de vele mogelijkheden!