Pilots voor infrastructuurmonitoring met drone afgerond

De Nederlandse Universiteit Twente heeft twee pilots afgerond voor het opsporen van afwijkingen aan wegen in Spanje en Griekenland, in het kader van het Panoptis-project.

Trefwoorden: #drone, #inspectie, #research, #UTwente, #wegen

Lees verder

research

( Foto: screen YouTube - UTwente )

ENGINEERINGNET.BE - De pilots vonden plaats in operationele omstandigheden tussen Barcelona en Madrid en Thessaloniki en Athene. Daar voerde de Panoptis-drone de monitoringsstaken in real-time uit, iets wat voor maar weinig drones is weggelegd.

"Monitoring in real-time is een hele uitdaging", zegt Francesco Nex, adjunct professor in de aardobservatiewetenschappen bij UTwente. "Ten eerste moest het monitoringsysteem zowel beelden als 3D-puntenwolken met georeferentie genereren, wat moeilijk is in real-time."

"Daarnaast konden we alleen kleine en lichtgewicht processoren gebruiken, aangezien de drone een beperkt laadvermogen heeft. Die processoren hebben minder rekenkracht dan complete werkstations."

Het genereren van de beelden en 3D-puntenwolken is in het laatste jaar van het project geoptimaliseerd. De drone is nu in staat om verschillende taken parallel uit te voeren, maar kan die taken ook op diverse locaties uitvoeren.

"De objectdetectie wordt nog steeds aan boord uitgevoerd, maar de 3D-kartering is uitbesteed aan een lokaal netwerk op het terrein", aldus Nex. De data worden in de lucht gecombineerd en alleen de bruikbare informatie wordt naar een extern station op de grond gestuurd.

De communicatie naar het externe station is vaak de bottleneck. "We worden beperkt door de snelheid van de verbinding. 4G is goed, maar nog steeds niet optimaal", zegt Nex.

Het gebruik van een 5G-verbinding zou in de nabije toekomst een verdere stap voorwaarts kunnen betekenen. 5G kan 20 keer sneller zijn dan 4G, wat het communicatieknelpunt waar het team nu mee kampt zou moeten wegnemen.

In de toekomst zal de drone naast de weginfrastructuur vliegen en verschillende soorten afwijkingen monitoren, zoals auto-ongelukken, aardverschuivingen en andere objecten die de rijbaan blokkeren.

Panoptis is een consortium van onder meer Airbus, de Nationale TU van Athene, het Spaanse infrastructuurbedrijf Acciona, het Griekse infrastructuurbedrijf Egnatia Odos  en UTwente.

Het doel van het project is de veerkracht van de wegeninfrastructuur te verbeteren en te zorgen voor een betrouwbare beschikbaarheid van het netwerk onder ongunstige omstandigheden.