Indaver zet expansie in Verenigd Koninkrijk verder

Indaver verstevigt haar positie in het Verenigd Koninkrijk met de overname van BIP Chemical Holdings, dat solventen voor klanten uit de chemische en de farmaceutische industrie recycleert, en BIP Environmental.

Trefwoorden: #Indaver, #recycleren, #solventen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Indaver )

ENGINEERINGNET.BE - BIP Chemical Holdings werd in 2006 opgericht door Mike Bennett, die jarenlange ervaring had opgebouwd met het verhandelen van solventen. In 2022 stelt de organisatie 75 medewerkers te werk, voornamelijk chemische ingenieurs, procesingenieurs en senior operatoren.

De site, gelegen in Middlewich bestaat uit een solventrecuperatie eenheid en een transfer station. De solventrecuperatie eenheid beschikt over een totale verwerkingscapaciteit van ongeveer 30.000 ton.

Verschillende  reactoren, kolommen, filtratie eenheden en stoomketels, gevoed door de calorische waarde van het afval, zorgen voor een geavanceerd distillatieproces van solventen afkomstig uit de chemische en farmaceutische industrie.

Op het transferstation kan zowel gevaarlijk als niet gevaarlijk afval worden opgeslagen. De vergunning laat toe om 30.000 ton verpakt gevaarlijk afval op te slaan met het oog op verdere verwerking. Gezamenlijk beschikken de solventrecuperatie-éénheid en het transfer station over een tankenpark waarin 2.800 m³ vloeibaar afval wordt gestockeerd.

Daarnaast beschikt de site ook over vier volledig uitgeruste onderzoekslaboratoria en een eigen engineering- en onderhoudsafdeling.

Na de inbedrijfsneming van hun solvent recycling plant in Antwerpen, is dit de volgende stap in het uitbouwen van een Europees netwerk van solvent managementinstallaties.