Designtool vereenvoudigt Timesavers’ keuze tandwielkast

Eenvoudig en snel een keuze maken voor een tandwielkast-servomotor combinatie? Timesavers gebruikte de designtool onlangs om een bijpassende tandwielkast te selecteren voor een nieuwe ontbraammachine.

Trefwoorden: #Apex Dynamics, #metaal, #tandwielkast, #Timesavers

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Apex Dynamics )

ENGINEERINGNET.BE - De gespecialiseerde producent van metaal afwerk- en ontbraammachines kon direct alle tekeningen downloaden en zo haar aanvraag sturen. Samen met het team van Apex Dynamics konden zij vervolgens tot de optimale oplossing voor deze toepassing komen. We bespreken de toepassing en keuze van Timesavers uitgebreid in dit artikel.

Tandwielkast voor nieuw te ontwikkelen schuurmachine
Voor een nieuwe ontwikkeling nam Timesavers contact op met Apex Dynamics. De tandwielkasten worden onder andere gebruikt om de wals (met daaromheen de schuurband) in hoogte te verstellen en om de machine-opening te verstellen. De belasting varieert nogal, de tandwielkasten worden toegepast in machines met een werkbreedte van 600 mm tot en met 2100 mm.

De combinatie van servomotoren in combinatie met de tandwielkasten van Apex Dynamics was eenvoudig gemaakt: Hier was intern al goede ervaring mee en met name het vinden van de juiste combinatie van servomotoren en tandwielkast wordt door de engineering als eenvoudig ervaren:
“Via het designtool konden we de juiste servo-motor selecteren, en van daaruit wordt je intuïtief door het selectieproces geleid. Bij de laatste stap worden de motorspecificaties, de tandwielkast specificaties en de bestelcode getoond. Bovendien kun je meteen de tekeningen downloaden zonder enige inlog.”

Timesavers heeft voor deze toepassing de AB high-end planetaire tandwielkast en een ATB Kegelwiel-tandwielkast met dubbele uitgaande as ingezet. Als extra service monteert Apex Dynamics de tandwielkasten aan de servomotoren.

Over Timesavers
Timesavers is ontstaan in 1939, toen Arie van der Linden een reparatiewinkel begon voor houtbewerkingsmachines in Rotterdam. In 1953 begon het bedrijf zich te specialiseren in lange band schuurmachines en rubberen band schuurmachines. Anno 1963 werden breedband schuurmachines toegevoegd aan de reeks van schuurmachines dat werd geproduceerd. Vanaf 1970 breidde het bedrijf zich uit met machines voor metaal, aluminium, koolstof en roestvrij staal.

Twintig jaar later werd het bedrijf overgenomen door het Amerikaanse Timesavers, en in 1996 werd Timesavers International B.V. opgericht. Timesavers International B.V. focuste zich op activiteiten wereldwijd, met uitzondering van Noord Amerika. Het bedrijf groeide uit tot wereldwijde marktleider in schuur- en slijpmachines voor hout en metaal toepassingen.

Timesavers was tot 2000 evenveel gefocust op zowel hout als metaal. De beslissing werd toen genomen om te focussen op het produceren van metaal afwerk- en ontbraammachines. Tegen 2003 had het bedrijf zich verder ontwikkeld tot marktleider in metaal ontbramen en afwerken met breedband machines, en ontwikkelde tegelijkertijd een nieuwe hoge-precisie slijpmachine. Deze is geschikt voor het kalibreren tot wel 0.02 mm precies.

Een noemenswaardige prestatie is het winnen van de prestigieuze REDDOT Award voor industrieel ontwerp 2016. Vandaag de dag werkt Timesavers vanuit drie vestigingen: in Minneapolis, VS waar grotendeels de houtbewerkings-machines wordt gefabriceerd, een vestiging in Goes waar de medium, zware en speciaal machines worden gebouwd, en een vestiging in Taiwan waar de standaardmachines worden gebouwd.

Met ongeëvenaarde service en support, meer dan 50.000 machines in het veld en fabriek-getrainde onafhankelijke dealers en agenten kunt u verzekerd zijn dat Timesavers de beste finish in de wereld kan bieden en klaar is voor de toekomst!