AstriVax ontvangt 30 miljoen euro voor bouw van vaccinplatform

De KU Leuven-spinoff gaat het eerste thermostabiele vaccin tegen gele koorts naar de klinische ontwikkelingsfase brengen en werkt aan een vaccin tegen hondsdolheid en voor de behandeling van chronische hepatitis B.

Trefwoorden: #AstriVax, #KU Leuven, #Rega, #spin-off, #vaccin

Lees verder

Techniek

( Foto: tanaonte - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Het bedrijf gaat van technologie gebruik maken die ontwikkeld werd aan het Rega Instituut van KU Leuven.

Daarmee wil AstriVax nieuwe vaccins ontwikkelen die makkelijk te produceren zijn, minder eisen stellen op het gebied van de koude keten en een ruime, langdurige bescherming bieden tegen uiteenlopende virussen en andere pathogenen.

De financieringsronde werd geleid door V-Bio Ventures en Fund+. Andere investeerders zijn Flanders Future TechFund, Thuja Capital, Ackermans & van Haaren, Mérieux Equity Partners (via OMX Europe Venture Fund), BNP Paribas Fortis Private Equity en het Gemma Frisius Fund van KU Leuven.

Het bedrijf bouwt ook verder aan een innovatief, first-in-class plug-and-play vaccinplatform dat is gebaseerd op het werk van medeoprichters professor Johan Neyts en dr. Kai Dallmeier van het Rega Institute van KU Leuven.

De technologie van AstriVax is in te zetten bij de ontwikkeling van een brede waaier van vaccins om infectieziekten te voorkomen en te behandelen. Het bedrijf richt zich hierbij op de grote uitdagingen in de vaccinologie, zoals beschermingsduur en productiegemak.

Aangezien de vaccins niet langer een strikte koude keten vereisen, zullen ze makkelijker vanuit de fabriek tot bij de patiënten geraken, ook in tropische en subtropische gebieden.

Het hoofdkantoor van AstriVax zal te vinden zijn in de BioHub in Haasrode, gelegen bij Leuven. Dr. Hanne Callewaert staat als CEO aan het hoofd van het bedrijf. Ze heeft ruim 15 jaar ervaring in de sector van de biowetenschappen, waaronder leidende functies in bedrijven zoals GSK Vaccines en Oxurion.