Storm en Engie huldigen zes nieuwe windturbines naast E34 in

Het gaat om het eerste windpark op grondgebied Retie (Kempen). Het bestaat uit zes windturbines met elk een elektrisch vermogen van 4 MW, een rotordiameter van 136m en een tiphoogte van 180m. Samen produceren ze 61.500 MWh groene energie per jaar.

Trefwoorden: #CO2, #energie, #Engie, #Storm, #windpark

Lees verder

Nieuws

( Foto: Engie )

ENGINEERINGNET.BE - Het windpark is een samenwerking tussen windparkontwikkelaars Storm enerzijds en Engie met het publiek-private partnerschap Wind4Flanders anderzijds.

Ze bouwden elk drie windturbines, die in het najaar van 2021 in gebruik werden genomen. Meer dan 210 omwonenden investeerden via de coöperatieven Storm en Electrabel CoGreen in het windpark, waarbij in totaal werd meer dan 548.000 euro kapitaal opgehaald werd.

Voor zijn drie windturbines werd ook een omgevingsfonds opgericht. Dit fonds heeft als doelstelling het financieren van lokale projecten die de leef- en woonkwaliteit van de omgeving verhogen.

Inwoners van de deelgemeente Schoonbroek zullen hiervoor een projectaanvraag kunnen indienen, waarna er via burgerstemming een selectie zal gebeuren van de projecten die in aanmerking komen voor steun van het omgevingsfonds.