Digitale specialist Diota overgenomen door Dassault Systèmes

Dassault Systèmes heeft Diota, ontwikkelaar van softwareoplossingen voor montagehulp en kwaliteitscontrole bij productie en operations overgenomen en voegt augmented reality en field control-technologie toe aan zijn portfolio.

Trefwoorden: #augmented reality, #Dassault, #software

Lees verder

Nieuws

( Foto: Dassault Systèmes )

ENGINEERINGNET.BE - Diota is opgericht in 2009 in Frankrijk. Het ontwikkelt softwareoplossingen voor digitaal ondersteunde werkprocessen en digitale robotinspectie die industriële bedrijven helpen hun bedrijfsvoering verder te digitaliseren.

Denk hierbij aan het gebruik van geavanceerde technologieën als interactieve 3D, Augmented Reality, Computer Vision, Artificial Intelligence en Deep Learning. Deze oplossingen verbinden backoffice engineering aan on-site operaties die verantwoordelijk zijn voor de productie en het onderhoud van producten.

Dit zorgt voor een hogere productiviteit, verbeterde productkwaliteit en geoptimaliseerde begeleiding en veiligheid van het personeel. Meer dan 100 bedrijven in 16 landen gebruiken deze oplossingen, met onderj meer BAE Systems, Dassault Aviation, Iveco, Latécoère, Naval Group, ORANO, Safran, Stellantis en Thales Alenia Space.

Dassault Systèmes zal de oplossingen van Diota integreren in zijn DELMIA-applicaties. Deze oplossingen worden gebruikt voor het gezamenlijk en virtueel modelleren, optimaliseren en uitvoeren van productieprocessen, logistieke services en supplychains.

Bedrijven kunnen hierdoor meer intelligentie en verbeterde besluitvorming aan hun producten en diensten toevoegen.