Elektrisch voertuig op zonne-energie is meest aerodynamische productieauto

Lightyear 0 is 's werelds meest aerodynamische productieauto, met een recordbrekende luchtweerstandscoëfficiënt van 0,175 (Cd). Dit cijfer wordt bevestigd na een reeks uitgebreide tests in de FKFS-windtunnels in Stuttgart, onder de WLTP-voorwaarden.

Trefwoorden: #aerodynamica, #auto, #elektrisch, #Lightyear

Lees verder

Techniek

( Foto: Lightyear )

ENGINEERINGNET.BE - Met als doel schone mobiliteit voor iedereen toegankelijk te maken plaatst Lightyear (energie)efficiëntie op de voorgrond van zijn ontwerpfilosofie.

Het energieverbruik van model 0, en dus zijn efficiëntie, hangt af van drie belangrijke elementen: de aerodynamica, de rolweerstand en de motoren.

Aerodynamica is een belangrijke energieverbruiker, waarbij de luchtweerstand in hoge mate toeneemt bij hogere rijsnelheden. Op snelwegsnelheden is dat goed voor ongeveer 60% van het totale energieverbruik van de meeste auto’s.

Het bereik van de batterij is een van de belangrijkste zorgpunten voor potentiële en huidige bestuurders van elektrische auto's. Veel fabrikanten van elektrische voertuigen optimaliseren hun ontwerp voortdurend om dit bereik te verbeteren.

Model 0 gaat de uitdaging aan met een ontwerp dat de luchtweerstand minimaliseert en daardoor een zeer lage luchtweerstandscoëfficiënt bereikt. De liftkracht en het evenwicht ervan blijven tegelijkertijd behouden om een soepele rit voor bestuurders te garanderen.

In de komende maanden zal het engineering team van Lightyear blijven werken aan een uitvoerig  testschema om deze auto op zonne-energie dit najaar af te leveren.