Alstom en Infrabel digitaliseren seininrichting van het spoor

Infrabel bestelt honderd seinketen bij Alstom Benelux voor de uitbreiding van bestaande seininstallaties. Deze bestelling, een investering van zo'n 20 miljoen euro, is een onderdeel van de verdere digitalisering die eerder werd ingezet.

Trefwoorden: #Alstom, #Infrabel, #seinketen, #spoor, #veiligheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: Infrabel - © Samuel D'hôté )

ENGINEERINGNET.BE - Seinketen zijn cruciale spoorweginstallaties voor een performant treinverkeer. In deze technische cabines, langs het spoor, zit alle apparatuur die het treinverkeer ter plaatse regelt.

Infrabel begon een paar jaar geleden met de vernieuwing van deze kasten in het kader van een uitgebreid digitaliseringsprogramma. Deze vernieuwing is zowel goed voor de veiligheid als voor de vlotte doorstroming van het treinverkeer.

De bestelling van deze 100 nieuwe seinketen is een verdere stap in het proces van modernisering van het Belgische spoornet. Concreet maakt deze bestelling deel uit van een kadercontract dat eind 2020 werd ondertekend.

Het gaat over de levering van apparatuur voor de zogenaamde "interlocking"-technologie (PLP), dat gericht is op projecten voor de uitbreiding van bestaande seininrichtingsinstallaties. De 100 keten, samengesteld en getest in het mondiale expertisecentrum van de Alstom-groep in Charleroi, zullen tegen eind 2023 worden geleverd.

Dit order zal gedurende één jaar 30 mensen voltijds tewerkstellen. Het gaat dan over functies zoals engineering, ontwerp van de keten, productie, assemblage en logistiek (toeleveringsketen).