Onderzoek: bedrijven hebben steeds meer aandacht voor duurzaamheid

UAntwerpen, Antwerp Management School en UCLouvain presenteren derde editie SDG Barometer, waaruit blijkt dat ondanks de coronacrisis bedrijven de voorbije jaren steeds meer aandacht schenken aan de Sustainable Development Goals.

Trefwoorden: #barometer, #duurzaamheid, #SDG, #sustainable

Lees verder

Nieuws

( Foto: SDG Barometer )

ENGINEERINGNET.BE - In 2015 legden de 193 lidstaten van de VN een ontwikkelingsagenda voor de periode 2015 tot 2030 vast. Het gaat om zeventien vooropgestelde doelen, de zogenaamde Sustainable Development Goals (SDG's).

Om de vooruitgang in kaart te brengen, stelden onderzoekers van de Universiteit Antwerpen, de Antwerp Management School en UCLouvain voor de derde keer de SDG Barometer op, met de steun van het Federaal Instituut voor de Duurzame Ontwikkeling (FIDO).

In vergelijking met de SDG Barometer 2020 besteden vandaag veel meer Belgische organisaties aandacht aan de SDG’s: van 58 naar 73%. Opmerkelijk, want door de coronapandemie verschoven de prioriteiten van heel wat organisaties.

Opvallend: Waalse organisaties zijn terughoudender wat het nastreven van de duurzaamheidsdoelstellingen betreft. Zij geven vaker dan hun Vlaamse collega’s aan dat de SDG’s moeilijk te integreren zijn of ze beschouwen ze eerder als een extra barrière.

De onderzoekers geven in een beschouwing van de onderzoeksresultaten aan dat het SDG-landschap in België wat versnipperd is. Dat komt de verdere realisatie van de SDG’s mogelijk niet ten goede.

Klik hier om de SDG Barometer 2022 gratis te downloaden.