Afnameovereenkomst voor petrochemische grondstoffen uit recycling

TotalEnergies en Indaver kondigen een commerciële overeenkomst aan voor de levering van petrochemische grondstoffen afkomstig van de recycling van gemengd polyolefinenafval.

Trefwoorden: #energie, #Indaver, #Plastics2Chemicals, #recycleren, #Total

Lees verder

Nieuws

( Foto: Indaver )

ENGINEERINGNET.BE - Volgens deze overeenkomst koopt TotalEnergies de petrochemische grondstoffen die geproduceerd worden in de eerste Plastics2Chemicals-installatie (P2C) van Indaver.

Indaver zal op haar site in Antwerpen gemengd kunststofafval omzetten in een petrochemische grondstof met behulp van haar eigen depolymerisatietechnologie.

Deze technologie maakt het mogelijk om kunststoffen op het einde van hun levensduur, zoals polyolefinen en polystyreen, te recycleren door ze om te zetten in een petrochemische grondstof die kan worden gebruikt voor de productie van veelgevraagde verpakkingsmaterialen.

Paul De Bruycker, CEO van de Indaver Groep: "Met P2C breiden wij de mogelijkheden voor de recycling van kunststofafval aan het einde van de levenscyclus, dat voorheen niet kon worden gerecycleerd of alleen kon worden gebruikt voor de omzetting in laagwaardige toepassingen, aanzienlijk uit."

De fabriek is momenteel in aanbouw en is naar verwachting tegen 2024 operationeel.

TotalEnergies zal deze petrochemische grondstof in haar fabriek in Antwerpen verwerken tot hoogwaardige circulaire polymeren. Met dezelfde eigenschappen en kwaliteit als nieuwe polymeren zijn de gerecycleerde polymeren geschikt voor een groot aantal veeleisende toepassingen, waaronder verpakkingen voor levensmiddelen.

"Een samenwerking doorheen de waardeketen is cruciaal om een meer circulaire en duurzame economie te ontwikkelen. Dit partnerschap draagt bij tot onze ambitie om tegen 2030 30% circulaire polymeren te produceren", aldus Valérie Goff, Senior Vice President Renewable Fuels & Chemicals.