Acceleratorprogramma BEyond verwelkomt 10 nieuwe scale-ups

o2o, Spentys, Mekanika, Cikisi, Moonbird, Pricing Pact, Manual.to, Seek and Care, T-mining en Neanex zijn de 10 Belgische scale-ups, die geselecteerd werden voor een traject in BEyond, het acceleratorprogramma van de Pulse Foundation.

Trefwoorden: #accelerator, #scale-up

Lees verder

Nieuws

( Foto: Pulse Foundation )

ENGINEERINGNET.BE - De Pulse Foundation is een Belgisch initiatief van een groep ondernemersfamilies, die ervan overtuigd zijn dat ondernemerschap een sleutelrol speelt in onze huidige maatschappelijke uitdagingen en de motor is voor de welvaart van ons land.

Het wil ondernemerschap daarom stimuleren en jonge bedrijven ondersteunen bij elke stap op hun pad, bijvoorbeeld via BEyond: een uniek acceleratorprogramma dat zich specifiek op Belgische scale-ups richt en daarmee uniek is in zijn soort.

Voor de volgende (vijfde) editie van BEyond werden de volgende 10 groeibedrijven geselecteerd:

  1. o2o: fietsleasing 2.0, genomineerd voor de Fast50 van Deloitte in 2021
  2. Spentys: een orthopedische totaaloplossing
  3. Mekanika: open-source, herstelbare en moduleerbare werktuigen
  4. Cikisi: real-time market intelligence op maat
  5. Moonbird: een apparaat voor ‘deep breathing’-oefeningen
  6. Pricing Pact: een intelligente en dynamische pricingtool
  7. Manual.to: een tool voor het creëren, delen en lezen van handleidingen
  8. Seek and Care: B2B-platform voor medisch toebehoren
  9. T-mining: blockchain logistics
  10. Neanex: digital twin-software voor architectuur, bouw en engineering

Om de impact van het programma te meten, werd ook een studie uitgevoerd door de Shaping Impact Group. Daarvoor werden de eerste drie edities geanalyseerd.

85% van de deelnemers zei na afloop over sterkere ondernemersvaardigheden te beschikken en klaar te zijn voor de volgende stap en 70% van de deelnemers geeft aan dat het programma een unieke toegevoegde waarde heeft.

Bij een op drie deelnemers zorgde het programma voor een groeiversnelling van anderhalf jaar, wat overeenkomt met een totale ‘winst’ van bijna 1,5 miljoen euro. Die groei vertaalt zich ook rechtstreeks in jobs: zo werden bij de acht deelnemers van de laatste editie 27 banen gecreëerd.

Bijna 50% geeft aan dat het programma hen een vlottere toegang tot fondsen gaf en de SROI (social return on investment) bedraagt 1,6 euro.