Cegeka gaat strategisch partnerschap aan met Databricks

IT-bedrijf Cegeka maakte vandaag bekend dat het een strategisch partnershap aangaat met Databricks, een bedrijf gespecialiseerd in Lakehouse en AI, om meer business value te creëren door data en artificiële intelligentie met elkaar te combineren.

Trefwoorden: #artificiële intelligentie, #Cegeka, #data

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot website Databricks )

ENGINEERINGNET.BE - Meer dan 7.000 bedrijven wereldwijd vertrouwen al op Databricks voor hun data engineering, collaborative data science, full-lifecycle machine learning en business analytics. Cegeka is een van de eerste Belgische bedrijven die met hen een strategisch partnership aangaat.

Vandaag de dag wordt data steeds vaker ingezet om bedrijven te doen groeien. Maar data en AI worden nog niet overal optimaal benut. Bedrijfsgegevens zijn vaak verspreid over verschillende gegevensbronnen en -technologieën.

Met Databricks kan Cegeka de grootste obstakels wegnemen waarmee bedrijven worden geconfronteerd als ze moderne data willen verwerken. Zo worden zij geholpen om ruwe data te vertalen naar bruikbare inzichten om betere resultaten te bereiken binnen hun bedrijf.

Het Lakehouse Platform helpt bedrijven om sneller te innoveren. Het biedt datateams immers een open, schaalbaar platform voor al hun use cases op basis van data: van streaming analytics en AI tot business intelligence (BI).