Volvo lanceert krachtigere vrachtwagen op biogas

Volvo Trucks lanceert een nieuwe, krachtigere vrachtwagen die op vloeibaar biogas kan rijden. De nieuwe vrachtwagen kan veeleisende transportopdrachten over lange afstanden uitvoeren en tegelijk de totale CO2-uitstoot verlagen.

Trefwoorden: #biogas, #CO2, #LNG, #Volvo, #vrachtwagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Volvo Trucks )

ENGINEERINGNET.BE - Vijf jaar geleden lanceerde Volvo Trucks zijn vrachtwagens die op vloeibaar biogas (bio-LNG) kunnen rijden. Deze hernieuwbare brandstof kan uit allerlei soorten organisch afval worden geproduceerd, waardoor de CO2-uitstoot met 100% verlaagd kan worden.

De nieuwe vrachtwagens op gas krijgen een nieuw vermogensniveau van 500 pk en sluiten aan bij de vorige motoren van 420 en 460 pk. Ook krijgen de gasmotoren belangrijke technische upgrades die hen tot 4% zuiniger maken, wat samen met een nieuwe 10% grotere gastank bijdraagt tot een groter rijbereik.

Verwacht wordt dat de Europese productie van bio-LNG snel zal stijgen om af te stappen van het gebruik van fossiel LNG. De Europese Commissie heeft een plan voorgesteld, REPower EU genaamd, waarin de nadruk ligt op het creëren van een sterk verhoogde binnenlandse productiecapaciteit voor verschillende soorten energie. 

Het plan is om de jaarlijkse biogasproductie te vertienvoudigen tegen 2030. De sector is al begonnen aan een snelle groeifase. Ook buiten Europa wint het potentieel van biogas aan belangstelling.