Air Liquide en TotalEnergies ontwikkelen netwerk van waterstofstations

Beide partners richten een 50/50 joint venture op voor de ontwikkeling van een netwerk van waterstofstations voor vrachtwagens op belangrijke Europese verkeersaders. Dit initiatief zal de toegang tot waterstof makkelijker maken.

Trefwoorden: #Air Liquide, #vrachtvervoer, #vrachtwagen, #waterstof

Lees verder

Nieuws

( Foto: Air Liquide )

ENGINEERINGNET.BE - Air Liquide en TotalEnergies willen in de komende jaren meer dan 100 waterstofstations installeren op de grote Europese wegen in Frankrijk, de Benelux en Duitsland. Deze stations zullen zich op belangrijke strategische routes bevinden.

Deze overeenkomst zal leiden tot de oprichting van een belangrijke speler op het gebied van waterstoftankoplossingen en bijdragen tot het koolstofarm maken van het wegtransport in Europa. De twee bedrijven zullen hun knowhow en expertise combineren op het vlak van infrastructuur, waterstofdistributie en -mobiliteit.

De twee partners plannen de oprichting van hun joint venture in 2023, onder voorbehoud van het tijdig afronden van de nodige contractuele documenten en de ontvangst van de nodige wettelijke toelatingen.