Eerste herlaadbare blokbatterij via hergebruik fietsbatterijen

Batterijspecialist BPS en Wegenbouw Hoogmartens hergebruiken cellen van afgedankte fietsbatterijen om nieuwe ‘oplaadbare’ blokbatterijen te produceren. Blokbatterijen zijn momenteel nog primaire wegwerpbatterijen.

Trefwoorden: #batterij, #hergebruik, #recycleren, #veiligheid, #wegenbouw

Lees verder

Techniek

( Foto: Reacct )

ENGINEERINGNET.BE - Vorig jaar sloegen ​batterijspecialist BPS (BatteryPackService) en Wegenbouw Hoogmartens de handen in elkaar onder de naam Reacct met een duidelijk doel: de nood aan circulaire initiatieven beantwoorden door end-of-life e-mobilitybatterijen een tweede leven te geven.

Via recuperatie en testing van de afgedankte batterijen creëerden ze een herlaadbare blokbatterij met laadstation om wegsignalisatie bij wegenwerken te voeden. Dergelijke wegsignalisatie, zoals dagslapers, werkte tot nu toe uitsluitend op wegwerp blokbatterijen die gemiddeld maandelijks vervangen dienen te worden.

Niet alleen hebben deze nieuwe herlaadbare blokbatterijen een positieve impact op het milieu, ze maken de wegen ook een stuk veiliger. Door zijn grotere capaciteit gaat deze herlaadbare blokbatterij drie keer langer mee dan de huidige wegwerpbatterij.

Naast financiële steun ter waarde van 90.000 euro voor Reacct, deelden Bebat en de OVAM ook hun knowhow en expertise met de ondernemers.