Bosch Rexroth rond overname HydraForce af

Na goedkeuring door de antitrustautoriteiten heeft Bosch Rexroth de overname van de Amerikaanse hydrauliekspecialist HydraForce afgerond en vergroot daarmee wereldwijd zijn hydrauliekaanbod.

Trefwoorden: #Bosch, #hydrauliek, #overname

Lees verder

Nieuws

( Foto: Hydraforce )

ENGINEERINGNET.BE - Om hun wereldwijde hydrauliekactiviteiten uit te breiden, combineren beide bedrijven hun aanwezigheid in complementaire regio's en zorgen ze voor een evenwichtiger dekking in Europa en Noord-Amerika, terwijl ze groei in Azië mogelijk maken.

De samengevoegde activiteiten houden de regionale toeleveringsketens in stand voor een snelle beschikbaarheid van producten en een nog sterkere klantenondersteuning.

Terwijl Bosch Rexroth een breder assortiment compacte hydraulische componenten en systemen aanbiedt, richt HydraForce zich op mechanische en elektrische cartridge ventielen en hydraulische geïntegreerde circuits (HIC).

Compacte hydrauliek is in het bijzonder waardevol vanwege de hoge vermogensdichtheid en de mogelijkheden met betrekking tot essentiële functies in hydraulische systemen. 

De bedrijfsactiviteiten van HydraForce zullen worden geïntegreerd in de business unit Compact Hydraulics van Bosch Rexroth, die daarmee dan in totaal 3.900 medewerkers telt en actief is op negen productielocaties in de Verenigde Staten, Brazilië, China, Duitsland, Groot-Brittannië en Italië.