Rittal, Eplan, Cideon en German Edge Cloud samen op Hannover Messe

Rittal en partnerorganisaties Eplan, Cideon en German Edge Cloud tonen tijdens Hannover Messe hoe hun expertise ingezet kan worden om oplossingen te vinden voor de actuele vraagstukken rond energie, efficiëntie en duurzaamheid binnen de maakindustrie.

Trefwoorden: #Cideon, #energie, #Eplan, #German Edge Cloud, #Hannover Messe, #maakindustrie, #Rittal

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Rittal )

ENGINEERINGNET.BE -  Rittal (behuizingstechniek en IT-infrastructuur) zoekt actief mee naar oplossingen om bedrijven te helpen bij de digitale transformatie van hun organisatie en processen, en dat met een brede blik.

Industriële bedrijven evolueren richting een slimme productie die sterk geautomatiseerde en efficiënte processen vereist. Tegelijkertijd moet deze productie op een energie-efficiënte manier worden beheerd en met behulp van flexibele oplossingen aangepast kunnen worden aan de individuele behoeften van de klant. En dat alles terwijl er een tekort aan geschoolde arbeidskrachten is.

Als ontwikkelaars en voortrekkers van slimme productieprocessen zullen Rittal, Eplan, Cideon en German Edge Cloud op de vakbeurs demonstreren hoe het in de toekomst mogelijk zal zijn om de drie ecosystemen van automatisatieontwerp en -engineering, productproductie en productieprocessen te verbinden via één digitale twin.

Dat maakt slimme productieprocessen transparanter en efficiënter. Ook energiestromen worden transparanter en kunnen zo worden geoptimaliseerd, wat een belangrijke succesfactor is voor industriële bedrijven, zowel vandaag als in de toekomst.

Volledige transparantie bij alle waardeketens van de klanten, van paneelbouw en fabricage van schakelapparatuur tot de exploitant is daarbij een voorwaarde.

Om dat mogelijk te maken werken Eplan en Rittal samen met besturings-, schakel- en machinebouwbedrijven om de ontwikkeling van de automation twin te versnellen en de gegevens beter bruikbaar te maken tijdens het gebruik.

Cideon verbetert de continuïteit en consistentie van gegevens in de digitale product twin-context met zijn expertise op het gebied van CAD/CAM, PDM/PLM en productconfiguratie.

Het ONCITE Digital Production System is het platform voor de digital manufacturing twin en het op Industrial Internet of Things (IIoT) gebaseerd productiebeheer.

Op hun gezamenlijke stand kunnen beursbezoekers zien hoe deze digital twin in de praktijk werkt, live en in quasi real-time. In de slimme kastenfabriek van Rittal in Haiger is de energiemonitoring namelijk reeds geïntegreerd in het digitale productiesysteem.

Vanaf de beurs wordt via de cloud live toelichting gegeven bij de actuele energiegegevens van de lopende productie. Ook de energiestromen van het bijbehorende datacenter zijn zichtbaar.