Circulaire start-up APPI vestigt zich in Haven Oostende

De Belgisch-Nederlandse start-up Advanced Plastic Purification International (APPI) wordt een nieuwe circulaire speler in Haven Oostende en heeft een terrein in concessie genomen van 15 hectare in Plassendale.

Trefwoorden: #circulair, #Haven Oostende, #start-up

Lees verder

Nieuws

( Foto: Haven Oostende )

ENGINEERINGNET.BE - APPI is actief in de recycling en opwaardering van plastic afval. Niet meer bruikbare plastics zullen worden gesorteerd, geschoond en bewerkt tot grondstoffen voor nieuwe plastic toepassingen en producten.

Het project is gebaseerd op bestaande, bewezen, efficiënte technologieën die zullen worden toegepast op aanzienlijke schaal. Daarnaast zal het proces in grote mate in de eigen energiebehoefte voorzien en CO2-neutraal zijn. Met de beoogde capaciteit zal de start-up een significante bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de circulaire economie.

APPI voorziet initieel een totale aan- en afvoer per schip van 500.000 ton per jaar en zal naar verwachting 110 nieuwe werkgelegenheidsplaatsen creëren. Het bedrijf verwacht de werkzaamheden eind 2024 aan te kunnen vatten om in 2026 operationeel te zijn.