Sabic en Solarge ontwikkelen lichtgewicht, circulaire zonnepanelen

Sabic, wereldleider in de chemische industrie, heeft samen met Solarge, innovatieve producent van zonnepanelen, lichtgewicht, circulaire fotovoltaïsche (PV) panelen ontwikkeld. Ze zijn volledig circulair en 50% lichter dan conventionele panelen.

Trefwoorden: #CO2, #compound, #SABIC, #zonnepanelen

Lees verder

Techniek

( Foto: Sabic )

ENGINEERINGNET.BE - Sabic werkte nauw samen met Solarge om een zonnepaneel met een lage CO2-voetafdruk te ontwikkelen, gemaakt van PP-compounds (polypropyleen), die geproduceerd worden in de Genkse site van Sabic.

Tegenwoordig kunnen veel daken van gebouwen het gewicht van de huidige glazen PV-panelen niet dragen. De compounds, die in deze zonnepanelen worden gebruikt, zorgen voor een gewichtsvermindering van meer dan 50%.

Bovendien hebben deze PV-panelen een lagere CO2 voetafdruk van meer dan 25% en kunnen ze na 25 jaar worden hergebruikt binnen hun eigen productieketen.

In deze unieke samenwerking met Solarge ontwikkelde SABIC gedifferentieerde polypropyleen materialen om het lichtgewicht zonnepaneel te laten voldoen aan de prestatie-vereisten.

Daarna werkten beiden samen aan de verdere ontwikkeling van de applicatie, het testen van het concept, de installatie en ondersteunde de industriƫle opschaling van het product voor toegang tot de markt.