Advanced Engineering blikt terug op geslaagde 4de editie

De organisatie van Advanced Engineering kijkt trots terug op een geslaagde 4de editie vol topsprekers, innovatieve demo’s van de exposanten en verrijkende netwerkmomenten.

Trefwoorden: #Advanced Engineering, #vakbeurs

Lees verder

Nieuws

( Foto: Easyfairs )

ENGINEERINGNET.BE - Twee dagen lang werd Antwerp Expo overspoeld door ondernemers, ingenieurs, designers… die allemaal eenzelfde doel hadden: mee zijn, of blijven, met de nieuwste trends binnen industriële productie.

Jeroen Arnouts, Head of Events bij Easyfairs: “Het is elk jaar opnieuw een plezier om te zien hoeveel topspelers hier samenkomen in het teken van de toekomst. We proberen zo bij te dragen aan een versnelde inburgering van de nieuwste technieken en de positie van België als innovatieve wereldspeler te bevestigen.”

Eén van de hoogtepunten dit jaar was de komst van pionier Mark Pollefeys van Microsoft. Tijdens zijn inspiratiesessie belichtte hij de mogelijkheden van Mixed Reality en de technologie achter de Hololens 2 van Microsoft, waar hij als projectleider aan werkt in zijn lab in Zürich.

Hans Magits, Engineering Manager bij Atlas Copco: “Het is belangrijk om naar buiten te brengen waarmee we momenteel bezig zijn als gekende compressorfabrikant en duidelijk te maken hoe we de decarbonisatie van industriële processen willen aanpakken.”

Bart van Lotringen, Design Director bij DAF Trucks: “Alle processen ondergaan momenteel een fase van digitalisering, zo ook bij ons. Wij hanteren VR en AR bij ontwikkelingsprocessen zodat designs snel vergeleken kunnen worden en men samen met de chauffeurs de juiste oplossingen vindt.”

Volgend jaar pakt Advanced Engineering het grootser aan dan ooit. Op 15 en 16 mei zijn ze weer te vinden in Antwerp Expo voor een unieke jubileumeditie met naast Advanced Engineering ook Welding Week - Subcontracting & Metal – Onderdeel van Advanced Manufacturing.