Ford Trucks schakelt over naar dual fuel waterstof trucks

CMB.TECH en Ford Trucks kondigen een nieuwe samenwerking aan voor de conversie van F-Max trucks naar dual fuel waterstof trucks. De trucks zullen worden omgebouwd in CMB.TECH’s Dual fuel workshop in Antwerpen.

Trefwoorden: #CMB.TECH, #CO2, #injectie, #truck, #waterstof

Lees verder

Techniek

( Foto: CMB.TECH )

ENGINEERINGNET.BE - Ford Trucks, het internationale merk van Ford Otosan, en CMB.TECH zijn een samenwerking aangegaan die cruciaal zal zijn in de overgang binnen de transportindustrie naar groenere alternatieven.

CMB.TECH zal verantwoordelijk zijn voor de conversie van de trucks naar dual fuel waterstoftrucks en maakt daarbij gebruik van haar uitgebreide kennis en expertise op het gebied van waterstof.

Het conversieproces vereist geen aanpassingen aan de traditionele dieselmotor, alleen een waterstofinjectiering wordt toegevoegd, waardoor het concept zeer schaalbaar is. Met de dual fuel technologie wordt waterstof aangezogen in de verbrandingskamer, waardoor minder dieselinjectie nodig is om de motor aan te drijven.

Het conversieproces begint met de montage van de waterstoftanks op de trucks en de installatie van de injectiering op de motor. Vervolgens wordt de motorbesturingseenheid geïnstalleerd. Daarna vindt de kwaliteitscontrole en validatie van de dual fuel waterstoftrucks plaats.

Deze conversie kan het traditionele brandstofverbruik en de bijhorende uitstoot verminderen, terwijl er een diesel back-up oplossing blijft voor die momenten dat waterstof tanken niet mogelijk is.