Wim Michiels is nieuwe voorzitter van essenscia vlaanderen

Het Strategisch Comité van essenscia vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie, kunststoffen en life sciences heeft Wim Michiels met unanimiteit aangesteld als nieuwe voorzitter, als opvolger van Luc Delagaye op die sinds 2014 voorzitter was.

Trefwoorden: #chemie, #essenscia, #life sciences, #voorzitter

Lees verder

HR

( Foto: essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Michiels (53) is ceo van Proviron, een familiaal chemiebedrijf met een sterke specialisatie in bepaalde nichemarkten. Als voornaamste prioriteiten schuift hij het aantrekken van talent, het stimuleren van innovatie en het uitwerken van een industriebeleid naar voor dat concurrentiekracht verzoent met duurzaamheid.

Hij behaalde een Master in Productontwikkeling aan Universiteit Antwerpen en heeft een jarenlange ervaring in de chemiesector. Hij is al ruim 15 jaar ondervoorzitter van essenscia vlaanderen en voorzitter van de essenscia KMO-Commissie.

Daarnaast maakt hij deel uit van het Paritair Comité Scheikunde dat over de sectorcao’s onderhandelt. Wim Michiels is ook actief in Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en zetelt in de Raad van Bestuur van Cefic, de federatie van de Europese chemie-industrie.