Thomas Vanduren is ‘Slimste Cyberexpert’ van België

De securityconsultant van de Christelijke Mutualiteit mag zich een jaar lang de Slimste Cyberexpert noemen. De Diestenaar liet 145 IT-specialisten, ethische hackers en andere cybercrime professionals achter zich in een wedstrijd van Telenet Business.

Trefwoorden: #award, #cyber, #security, #Telenet, #veiligheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: Telenet Business )

ENGINEERINGNET.BE - In oktober organiseerde Telenet Business voor het tweede jaar op rij een online wedstrijd waarin de slimste IT-koppen hun kennis rond cybersecurity konden testen.

145 kandidaten met een verschillende IT-achtergrond gingen de test aan. 79 deelnemers hebben uiteindelijk de test volledig afgerond. Een driekoppige jury, met de bekendste ethische hacker van ons land Inti De Ceuckelaire, voorzitter van SAI.be en CISO Danaher Corporation Marc Vael en Director Security bij Telenet Mark van Tiggel, kroonde uiteindelijk Thomas Vanduren als winnaar van de wedstrijd.

Hij beantwoordde 80% van de antwoorden (20 op 25) correct. De 35-jarige man uit Diest werkt al acht jaar als online securityconsultant bij de CM (Christelijke Mutualiteit) in Schaarbeek.

Zijn overwinning levert hem ook een duoticket voor de Black Hat Conference in Londen met twee overnachtingen op.