Vlaamse primeur: mogelijkheden zero-emissie bouwlogistiek getoond

Bij APK Group in Genk werden de mogelijkheden van duurzame bouwlogistiek in de kijker gezet. Holcim België toonde haar 100% elektrische betonmixer en Volvo Trucks Benelux en Denys Group demonstreerden hun elektrische bouwvrachtwagens.

Trefwoorden: #bouw, #CO2, #duurzaam, #elektrisch, #Fluvius, #logistiek

Lees verder

Nieuws

( Foto: APK Group )

ENGINEERINGNET.BE - De Vlaamse bouwsector in Vlaanderen onderneemt al grote stappen om haar logistieke processen duurzamer te maken.

Tijdens een evenement van VIAVIA hebben APK Group, Fluvius, Volvo Trucks Belux, Holcim België en Denys Group hun beleid rond duurzaamheid in de kijker gezet.

De focus lag op enkele Vlaamse primeurs, zoals het proefproject rond een werf met maximale CO2-reductie, duurzamere infrastructuurbouw, watergebonden recyclageroutes, de eerste 100% elektrische betonmixer en de eerste vol-elektrische bouwvrachtwagens.

APK Group en Fluvius stelden ook hun proefproject rond een werf met maximale CO2-reductie voor. Op de werf zullen o.a. zoveel mogelijk machines vervangen worden door elektrische alternatieven.

Omdat niet al het elektrisch materieel dat vandaag op de markt beschikbaar is, reeds performant genoeg is om deze werken mee te kunnen uitvoeren, wordt onderzocht welke mogelijkheden er momenteel al zijn.

VIAVIA (Vrachtvervoer Aanpassen en Vergroenen via een Integrale Aanpak) is een initiatief van de Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken en wordt gecoördineerd door VIL (Speerpuntcluster Logistiek).