Gloednieuw Gents bedrijven- en eventcentrum focust op gezondheid

WATT The Health, een projectidee van Revive, wordt het toekomstige regionale Silicon Valley van de HealthTech, MedTech & SportTech. Het bedrijvencentrum komt op de hoogste 4 verdiepingen van het Medisch Centrum van Maria Middelares in Gentbrugge.

Trefwoorden: #bedrijven, #healthcare, #herbestemming, #tech

Lees verder

Nieuws

( Foto: Revive )

ENGINEERINGNET.BE - Vanaf mei 2025 zullen techbedrijven uit de gezondheids- en sportsector er elkaar vinden en inspireren op 4.600 m² oppervlakte en genieten van gedeelde diensten.

WATT The Health is het eerste luik van het ambitieuze herbestemmingsproject 't Verband. Zo wordt de hele site vergroend en komen er verschillende projecten om zowel de fysieke als mentale gezondheid van zijn residenten te versterken.

Het wordt dus een bedrijven- en eventcentrum waar de HealthTech, MedTech & SportTech communities onder één dak vertoeven. Het bedrijvencentrum focust op techbedrijven die toeleverancier zijn voor de zorg- en sportsector.

Innovaties en nieuwe technologie kunnen dan ook sneller vertaald worden naar de praktijk. Denk bv. aan de ontwikkeling van een monitoring device voor ouderen met hartritmestoornissen. Een techbedrijf kan hiervoor het ziekenhuis consulteren en daar het prototype laten uittesten.

Vlaamse tech kan zo dus snel afgetoetst worden en op de markt worden gebracht. Maar het werkt ook omgekeerd. Op vraag van de verschillende zorgactoren kan nuttige tech worden uitgewerkt.

WATT The Health biedt 4.600 m² aan kantoorruimte op 4 verdiepingen, waarvan 1.500 m² gedeelde diensten (vergaderzalen, boardrooms, lunchruimte, evenementenruimte en terrassen). De resterende 1.000 m² per verdieping zijn verdeeld in kantoorruimten.