3DExperience World: Virtuele monsters worden echt (3)

Engineeringnet Magazine bracht onlangs verslag uit van 3DExperience World 2024 in Dallas dat midden februari meer dan 4.700 deelnemers en gebruikers uit zo’n 30 landen trok.

Trefwoorden: #Dassault, #exoskelet, #ontwerpen, #SolidWorks

Lees verder

Techniek

( Foto: LDS )

ENGINEERINGNET.BE - Het werk van een hele rist klanten/gebruikers van SolidWorks passeerde er de revue.

We berichtten eerder al over de Pillbot, een virtuele endoscoop die ingeslikt wordt, en over de Litouwse DBOX drone garage maar ook het Indische Qargos scooterplatform en de Tigoona flatpack triporteur, dat bij zijn ontwikkeling gebruik maakte van het 3DExperience Lab.

Laatste in deze reeks is het Canadese Hacksmith dat virtuele monsters tot leven brengt.

Op de 3DExperience Playground in Dallas stond de imposante Power Loader, een reuzenexoskelet op rupsen met twee krachtige grijpers, geïnspireerd door de Aliens-film.

Het Canadese Hacksmith Industries besteedde drie jaar aan de ontwikkeling ervan. Bij de re-engineering en het ontwerp maakte het gebruik van SolidWorks. De machine loopt op een dieselmotor van 67 pk, snelt tegen 12 km/u en tilt 3.600 kg.

Het Canadese Hacksmith Industries vertaalt fictieve technologie uit strips, films en videospelletjes in de werkelijkheid. Het maken van zijn prototypes legt het vast in best wel spannende filmpjes op YouTube waar het bijna 15 miljoen volgers telt.

Daarrond draait zowat heel de business van het bedrijf dat betaald krijgt voor de advertenties in hun filmpjes en het clickverkeer dat het genereert.

Een ander Hacksmith-project is dat van het laserzwaard zoals dat in de star wars-reeks te zien is. De ‘light sabre’ -waaraan ondertussen drie jaar is gewerkt- komt echter niet met een laser. Hier bevat het handvat een container die gevuld is met een vloeibaar gas -butaan, propaan, isobutaan- dat voor een plasmavlam zorgt.

Gemengd met cryogene zuurstof en de juiste ‘kop’ kan de steekvlam 2.200 °C halen en wel een meter lang getrokken worden. De makers produceren hun eigen pcb-bordjes om de gaskleppen aan te sturen en hun experimenten te verfijnen. De kleur van de steekvlam kan ook gestuurd worden. Gas met zuurstof levert een helder blauw.

De gassen mengen met strontiumchloride levert een rood plasma op. Koperchloride of boorzuur zorgt voor groen terwijl calciumchloride (zout) geel kleurt. Vandaag zijn er al meerdere versies van de lichtsabel.

Té gevaarlijk om dit thuis te doen, natuurlijk. Commercieel brengen ze in hun webshop dus veeleer een ‘dolk’ waarmee je een crème brulée afwerkt.

Lees ook: 
3DExperience World 2024 - overzicht
3DExperience World 2024: Drone in a Box (1)
3DExperience World: Qargos & Tigoona (2)