Exotec automatiseert Franse site Renault Group

Renault Group zet nieuwe stap in hun technologische transformatie door de automatisering van hun Franse logistieke site Villeroy Parts and Accessories in handen te geven van Exotec, dat 191 Skypods installeerde.

Trefwoorden: #Exotec, #logistiek, #magazijn, #opslag, #Renault, #robot

Lees verder

Nieuws

( Foto: Renault Group )

ENGINEERINGNET.BE - Renault Group presenteerde onlangs in zijn grootste aftersales-magazijn in Villeroy zijn nieuwe 100% geautomatiseerde logistieke faciliteit, uitgerust met een systeem van Exotec.

Hun 191 Skypod robots vergemakkelijken het werk van de operatoren door items in de hoogte te picken, wat het risico op vallen van werknemers wegneemt.

De tijd die nodig is om de bestellingen van onderdelen voor te bereiden wordt zo tot 6 keer verkort en bovendien optimaliseert het de oppervlakte van de opslagruimte in Villeroy.

Deze magazijnrobots onderscheiden zich door hun flexibiliteit en schaalbaarheid bij veranderende productiebehoeften. Het systeem kan in realtime worden aangepast door rekken, robots of transportbanden toe te voegen.

De robots rijden autonoom dankzij geavanceerde navigatie- en besturingsmogelijkheden en door hun compacte en flexibele ontwerp bewegen ze snel en efficiënt in complexe logistieke omgevingen.