247TailorSteel heeft eerste Belgische vestiging officieel geopend

Carl Berlo, CEO van 247TailorSteel: “Deze nieuwste vestiging in België zorgt voor een optimale bereikbaarheid voor klanten in België en Noord-Frankrijk. We zijn dan ook uitermate blij dat we hiermee onze marktpositie kunnen versterken.”

Trefwoorden: #247TailorSteel, #AI, #CNC, #metaal, #productie

Lees verder

Nieuws

( Foto: 247TailorSteel )

ENGINEERINGNET.BE - De productiesite van 17.000 m² werd ontworpen door architectenbureau Vandamme Vandeputte uit Roeselare.

De kennis en ervaring uit de andere fabrieken werd gebruikt voor het ontwerpen van een productiesite waar efficiëntie centraal staat. Dat deze site anders is dan een traditionele fabriekshal, bewijzen de bomen (één voor elke machine) en de lichtrijke productiehal.

De bouw van deze vestiging kadert binnen een ambitieus groeiplan. Bedoeling is om elke klant binnen een straal van 200 km te kunnen bedienen.

Met 185.000 m² locatieoppervlakte, meer dan 45.000 klanten en zes vestigingen in drie landen (Nederland, Duitsland en België) is het bedrijf goed op weg om Europees marktleider te worden.

De kracht achter 247TailorSteel ligt in de online software Sophia. Met één druk op de knop, en binnen de minuut, wordt er overgegaan van werktekening over offerte naar bestelling. Die vervolgens binnen 48 uur of op het gewenste tijdstip wordt geleverd.

Bij het drukken op de bestelknop worden er een heleboel ‘onzichtbare’ processen in werking gezet. Zaken als ‘nesting’ (zoveel mogelijk stukken uit één metaalplaat halen), het aansturen van AVG’s tot hef-en tilarmen die het werk van operatoren verlichten …

ACHTERGROND
Op 20 september 2022 werd de eerste symbolische schop in de Hoogleedse (bouw)grond gezet. Een jaar later, op 2 oktober 2023, ging de productie er van start. De eerste machines werden in gebruik genomen en een volledig nieuw team van ruim 60 personen werd ingewerkt. De fabriek telt momenteel 5 lasersnijmachines, 2 buislasers, 4 plooibanken en 2 machines voor randafwerking. Doel is om er op termijn 250 nieuwe arbeidsplaatsen te creëren.