Gentse scale-up bevordert efficiëntie bij Agristo

Met het oog op meer transparantie in zijn productieprocessen deed Agristo een beroep op de Gentse scale-up Factry. De IIoT-specialist zette op vier productiesites een uniforme datastructuur op poten met behulp van zijn open databeheerplatform.

Trefwoorden: #aardappel, #Agristo, #efficiëntie, #Factry, #proces, #productie, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: Agristo )

ENGINEERINGNET.BE - Agristo, producent van  van bevroren aardappelproducten, is bijzonder toegewijd aan operationele uitmuntendheid.

Cruciaal hiervoor is de transparantie in de verschillende productieprocessen. Om die transparantie te verhogen en zo de efficiëntie verder te bevorderen, groeide de nood aan een oplossing voor gegevensverzameling en dashboarding.

Het bedrijf deed hiervoor beroep op de Gentse scale-up Factry. Nathan Van der Eecken, Process Engineer bij Agristo: “Voor we gebruikmaakten van Factry Historian was datavisualisatie beperkt tot SCADA-systemen, wat de analyse van gegevens over verschillende productiefasen, productielijnen en apparatuur bemoeilijkte.”

De operationele besluitvorming was voornamelijk gebaseerd op persoonlijke intuïtie en ervaring in plaats van op datagestuurde inzichten. Dit verhoogde het risico op downtime, inconsistenties in de productkwaliteit of een suboptimale productieopbrengst.

Vandaag integreert de software real-time gegevens uit elke databron op de productievloer en biedt Agristo zo een uitgebreid overzicht van de activiteiten.