UPS Healthcare breidt Europese hub uit

De logistieke dienstverlener voegt 21.860 m² toe aan de bestaande faciliteit in het Nederlandse Roermond en vergroot zijn koelketencapaciteit voor een groot aantal complexe biofarmaceutische producten.

Trefwoorden: #biofarma, #dienstverlening, #koeling, #logistiek, #UPS Healthcare

Lees verder

Nieuws

( Foto: UPS Healthcare )

ENGINEERINGNET.BE - Via de uitbreiding van deze faciliteit kan UPS zijn koelketencapaciteit ​​en -mogelijkheden vergroten.

De hub beschikt nu over meer dan 200 ULT-vriezers (ultra-low temperature) die temperatuurgevoelige producten tot -80°C kan bewaren. Daarnaast worden ongeveer 3.200 palletposities toegevoegd aan de bestaande portfolio voor opslag van temperatuurgevoelige producten bij 2°C tot ​
​8°C.

De uitbreiding van de faciliteit komt tegemoet aan de nood aan geavanceerde en temperatuurgecontroleerde logistiek in de gezondheidszorg.

De wereldwijde markt voor biologische geneesmiddelen zal naar verwachting stijgen van 342,9 miljard euro in 2024 tot 564,6 miljard euro tegen 2029.

In geval van de Belgische farmasector wordt er geschat dat die zal groeien met een jaarlijks groeipercentage van 6% tussen 2024 en 2028, wat neerkomt op een marktvolume van 6,4 miljard euro tegen 2028.

De vernieuwde logistieke hub staat in nauw contact met de faciliteiten in Heist-op-den-Berg, waardoor die op zijn beurt extra capaciteit en flexibiliteit in leveringen kunnen aanbieden.