62% van alle bedrijven beschikt over onvoldoende AI-vaardigheden

SoftwareOne maakt nieuwe bevindingen uit zijn Cloud Skills Report bekend, die aantonen dat er een grote vaardigheidskloof is tussen ‘mens en machine’. Meer dan de helft beschikt over te weinig vaardig personeel op gebied van AI-toepassingen.

Trefwoorden: #AI, #IT, #manager, #software, #vaardigheden

Lees verder

Nieuws

( Foto: ra2studio - 123RF )

ENGINEERINGNET.BE - Het onderzoek wijst op de noodzaak om prioriteit te geven aan het informeren over en trainen van medewerkers over geavanceerde technologieën.

Dit is van cruciaal belang met het oog op het groeiende tekort aan vaardigheden op het gebied van cloud computing en de angst rond AI die bij mensen leeft.

Volgens het onderzoek is 97% van alle bedrijven ​ van plan om prioriteit toe te kennen aan ‘upskilling’ oftewel het verbeteren van de vaardigheden van hun personeel.

Het tekort aan cloudgerelateerde vaardigheden heeft de werkdruk van 66% van alle respondenten vergroot. Dit heeft merkbaar negatieve gevolgen gehad, waaronder burn-out en een hoog personeelsverloop binnen afdelingen.

Wereldwijd denkt meer dan een kwart van alle IT-managers erover na om te stoppen vanwege het vaardigheidstekort. Problemen rond het behoud van IT-talent zijn een belangrijke uitdaging voor maar liefst 35% van alle bedrijven.

Klik hier om het volledige rapport te raadplegen.