Elektrische zware voertuigen laden in Antwerpse havengebied

Milence, joint venture tussen Daimler Truck, de Traton Group en de Volvo Group, opent zijn grootste oplaadpunt in de Antwerpse haven. Door haar centrale ligging en uitgebreide verbindingen is dit een belangrijk knooppunt in het internationaal transport.

Trefwoorden: #Antwerpen, #elektrisch, #haven, #laadpunt, #opladen, #opladen, #vrachtwagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Port of Antwerp-Bruges )

ENGINEERINGNET.BE - De net geopende laadhub op vrachtwagenparking Ketenis heeft tien CCS-laders (Combined Charging System) die twintig laadpunten van stroom voorzien met een vermogen tot 400 kW per laadpunt.

Het is de eerste hub in België voor Milence en de grootste in Europa. De opening van een tweede hub op vrachtwagenparking Goordijk, met vijf CCS-laders die laadpunten van stroom voorzien, is gepland voor later dit jaar.

Het nieuwe laadstation staat op een parking met voorzieningen voor vrachtwagenchauffeurs zodat ze tijdens het opladen comfortabel kunnen stoppen.

De parkeerplaats is omheind en beveiligd met toegangscontrole, verlicht en uitgerust met camerabewaking, Wi-Fi en sanitaire voorzieningen.

Een snelle overgang naar Megawatt Charging Systems (MCS) voor beide hubs is gepland zodra de technologie beschikbaar is.