Winnaars Blue Innovation Awards 2024 gekend

Gisteren vond de uitreiking van de Blue Innovation Awards 2024 plaats in Antwerpen en de de winnende initiatieven waren Zulu Mass, MycoFence en Nature inclusive. De winnaars worden een jaar lang in de kijker gezet op evenementen van De Blauwe Cluster.

Trefwoorden: #award, #Blauwe Cluster, #blauwe economie, #innovatie

Lees verder

Nieuws

( Foto: De Blauwe Cluster )

ENGINEERINGNET.BE - Zulu Mass van Zulu Associates sleepte de Blue Innovation Wave-award in de wacht. Dat is een schip dat kadert binnen een radicaal nieuw logistiek concept en is ontworpen om onbemand te functioneren. Op termijn zal het schip evolueren naar emissievrije voortstuwing.

MycoFence van Citribel werd beloond met de Corporate Blue Innovation Wave-award. Het is een 100% natuurlijk product dat vissen beter bestand maakt tegen ziektes en stress. Dit innovatieve product komt het welzijn van alle gekweekte vissoorten ten goede.

Het project Nature Inclusive Design van het Prinses Elisabeth-eiland, een samenwerking tussen Elia en diverse publieke en private actoren, behaalde de Blue Innovation Swell-award. In dit project worden heel wat maatregelen genomen om de biodiversiteit rond het toekomstige energie-eiland te bevorderen.

MycoFence kreeg ook nog de Inspirational Blue Wave-award, die het publiek gekozen werd.

De Blue Innovation Awards zijn een initiatief van De Blauwe Cluster om innovatieve projecten, producten en diensten in de blauwe economie in de schijnwerpers te plaatsen. Alle inzendingen werden beoordeeld op vijf criteria: innovatief karakter; link met economische activiteiten in, op en aan zee; marktpotentieel; internationale ambities en uitstraling; en link met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.