DHL Express verkleint CO2-voetafdruk op Brussels Airport

Na een succesvolle testfase zal één op de drie trekkers en laders van DHL Express volledig elektrisch zijn. Voor crew-bussen en tarmac-auto’s zit de cargovervoerder al op 100% elektrisch. Een investering om de CO2-voetafdruk met 50% te verminderen.

Trefwoorden: #Brussels Airport, #CO2, #DHL, #elektrisch, #koerier, #logistiek

Lees verder

Nieuws

( Foto: DHL Express )

ENGINEERINGNET.BE - De expresskoerier nam onlangs elf elektrische trekkers, die tot vier cargocontainers kunnen slepen, en dertien elektrische containerliften, buikladers en vliegtuigduwers in gebruik op Brussels Airport.

De komende maanden en jaren wil het bedrijf gefaseerd evolueren naar een volledig elektrische grondvloot op de luchthaven, met machines die tegelijk duurzamer en stiller zijn dan hun diesel-tegenhangers. En gecombineerd met elektrische laadpalen.

DHL Express krijgt voor de investeringen ook steun van het Stargate-project, een project van Brussels Airport met een consortium van 21 partners, dat binnen de Europese Green Deal subsidies toegewezen kreeg om projecten uit te werken voor een groenere luchtvaart.

Door de volledige elektrificatie van hun materieel kan het bedrijf zijn CO2-uitstoot met 50% verminderen.

Het Stargate-project ontving subsidie in het kader van het onderzoeks- en innovatieprogramma Horizon 2020 van de Europese Unie, onder subsidieovereenkomst GA101037053.