Techbedrijf Gorilla haalt 23 miljoen euro vers kapitaal op

De investeringsronde wordt geleid door het durfkapitaalbedrijf Headline, met ondersteuning van eerdere investeerders Beringea en PMV. Gorilla zal de financiering gebruiken om zijn uitbreiding naar de Amerikaanse en Duitse markten verder te financieren.

Trefwoorden: #durfkapitaal, #energie, #Gorilla, #investeren, #PMV, #transitie

Lees verder

Nieuws

( Foto: PMV - Gorilla )

ENGINEERINGNET.BE - De energiesector heeft de afgelopen jaren gekampt met een exponentiële toename in de behoefte aan dataverwerking.

Dit komt door de razendsnelle opkomst van slimme meters, marktregulering en steeds complexere energiewaardeketens, evenals de onvermijdelijke volatiliteit van hernieuwbare energiebronnen die weersafhankelijk zijn en zich ver buiten de muren van de traditionele elektriciteitscentrale bevinden.

Verouderde IT-oplossingen en een beperkt begrip van de data hebben bijgedragen tot energieprijsstijgingen, en hebben ertoe geleid dat veel energieleveranciers hun producten en diensten verkeerd prijzen, waardoor hun marges verder worden aangetast.

De oplossingen van Gorilla helpen nutsbedrijven om hun efficiëntie te maximaliseren en geven beter inzicht in energieportfolio’s die steeds vaker onder druk worden gezet door energie opgewekt door gedistribueerde energiebronnen zoals zonnepanelen, windturbines en batterijopslag.