Karel de Grote Hogeschool breidt technologiecampus uit

De hogeschool start in september op haar campus in Hoboken met de bouw van een innovatief en hightech nieuwbouwcomplex om alle studenten, die een wetenschappelijke of technologische opleiding zoals o.a. chemie of voertuigtechnieken volgen, te huisvesten.

Trefwoorden: #biomedisch, #chemie, #CNC, #hogeschool, #Internet of Things, #lab, #nieuwbouw, #opleiding

Lees verder

Opleiding

( Foto: Karel de Grote Hogeschool )

ENGINEERINGNET.BE - Steeds meer jongeren kiezen anno 2024 voor een wetenschappelijke of technologische bachelor- of graduaatsopleiding, en het hoger onderwijs moet zich aanpassen aan deze evolutie.

Aan KdG alleen al zijn de studentenaantallen binnen de onderwijsgroep Wetenschappen en Technologie op vier jaar tijd met bijna een derde gestegen. Het gaat om richtingen zoals Autotechnologie, Internet of Things of Biomedische Laboratoriumtechnologie.

Om tegemoet te komen aan die stijgende studentencijfers en de groeiende vraag naar sterke technologische profielen in het werkveld, is de Antwerpse hogeschool gestart met een grondige vernieuwing van haar wetenschaps- en technologiecampus in Hoboken.

Zo liet KdG sinds 2021 enkele nieuwe labo’s installeren, kwamen er verschillende nieuwe leslokalen en werd het meubilair in de klassen vernieuwd.

Vandaag kondigt de hogeschool de volgende en belangrijkste fase aan in deze vernieuwingsoperatie: de bouw van een nieuw hogeschoolgebouw van zo’n 2.300 m² groot, meteen goed voor een investering van zo’n 6 miljoen euro. Dit zou najaar 2026 klaar moeten zijn.

Het nieuwe gebouw krijgt ook een vernieuwd FabLab, een dynamische leer-, creatie- en inspiratieruimte waar je kan experimenteren met de nieuwste technologieën zoals 3D-printers, lasercutters, CNC’s of snijplotters.