Melexis opent grootste wafer-testlocatie in Maleisië

Micro-elektronica engineeringbedrijf Melexis heeft zijn grootste wafer-testlocatie ter wereld geopend in het Maleisische Kuching. Hiermee komt het tegemoet aan de groeiende vraag naar halfgeleiders en versterkt het zijn aanwezigheid in Azië-Pacific.

Trefwoorden: #chips, #halfgeleider, #Melexis, #wafer

Lees verder

Nieuws

( Foto: Melexis )

ENGINEERINGNET.BE - Melexis gebruikt 90 halfgeleider wafer-testapparaten om geïntegreerde schakelingen (IC's) te testen.

Het bedrijf blijft innoveren in edge-sensoren en edge-drivers voor toepassingen op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid, robotica en gezondheid.

De keuze voor Maleisië is een strategische zet. Als lid van de Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties (ASEAN) en de locatie tussen oostelijke en westelijke markten, wordt de logistiek gestroomlijnd en de ecologische voetafdruk verkleind. Verder ligt het kantoor naast X-FAB's waferfabriek,

Het gebouw heeft een grondoppervlakte van 4.500m² en is daarmee hun de grootste wafer-testlocatie Melexis wereldwijd.

Het moderne ontwerp, dat verwijst naar de lokale longhouse-architectuur, heeft geavanceerde energiebesparende systemen en een zonne-installatie die 30.000 kWh per maand kan opwekken.

De faciliteit werd ontworpen met toekomstige uitbreidingen in gedachten en het zal er de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten ondersteunen.