Order van 13,3 miljoen euro van Akzo Nobel voor Alfa Laval warmtewisselaars

Alfa Laval meldt bestelling van 13,3 miljoen euro binnengehaald te hebben, voor compacte warmtewisselaars bij Akzo Nobel in Rotterdam. "Dit is grootste order ooit voor dit type proces"

Trefwoorden: #akzo nobel, #alfa laval, #chemie, #haOH, #petrochemie, #plant, #soda, #verdamper, #warmtewisselaar

Lees verder

Techniek

( Foto: Alfa Laval )

ENGINEERINGNET.NL – "Dit is de grootste bestelling die we ooit binnenhaalden voor warmtewisselaars in een caustische procesinstallatie", meldt Alfa Laval.

Het gaat om een aantal compacte warmtewisselaars die Akzo Nobel in Rotterdam in het verdampingsproces van soda gaat inschakelen.

De warmtewisselaars zullen meer bepaald gebruikt worden voor het concentreren van caustische soda (NaOH). Dat is een belangrijke grondstof in veel chemische en petrochemische processen.

Via de uitwisseling van thermische energie wil Akzo Nobel zijn processen een stuk energie-efficiënter maken. De compacte toestellen zullen warmte uit diverse processtappen recupereren en zo het energieverbruik minimaliseren.

Nog steeds van Alfa Laval heeft het contract een waarde van zowat 120 miljoen Zweedse Kronen, of omgerekend 13,32 miljoen euro. Oplevering is gepland in 2014 en 2015.