Alfa Laval sluit fabriek voor warmtewisselaars in Groningen

Constructeur van warmtewisselaars wil fabriek in Groningen sluiten, met 90 ontslagen tot gevolg. De productie wordt overgenomen door fabrieken in Italië, Polen en Finland.

Trefwoorden: #alfa laval, #banen, #economie, #jobs, #ontslag, #sluiting, #warmtewisselaar

Lees verder

HR

( Foto: Alfa Laval, Lars Renström )

ENGINEERINGNET.NL – De bekende Zweedse fabrikant van warmtewisselaars Alfa Laval kondigt een consolidatie van zijn afdeling warmtewisselaars voor koeltoepassingen aan.

Als gevolg van de ingreep wordt de fabriek in Groningen gesloten, meldt de onderneming in een korte persmededeling. De productie wordt overgenomen door drie andere fabrieken, in Italië, Polen en Finland. De sluiting leidt tot 90 ontslagen in Groningen die in september 2015 zullen ingaan.

Lars Renström, CEO van Alfa Laval: 'De herstructurering is noodzakelijk om op de Europese markt op lange termijn competitief te blijven."

De constructeur had het besparingsplan voor zijn Europese afdeling luchtwarmtewisselaars vroeger al aangekondigd. Het hele pakket maatregelen moet tegen het vierde kwartaal van 2015 een kostenbesparing van omgerekend zowat 32,35 miljoen euro hebben opgeleverd.