DEME vormt portefeuille langlopende leningen om tot duurzaamheidsleningen

Om de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van DEME te bereiken in alle aspecten van zijn activiteiten, heeft de groep zijn portefeuille langlopende leningen (579 miljoen euro) volledig omgevormd tot duurzaamheidsleningen.

Trefwoorden: #DEME, #duurzaam, #KPI, #lening

Lees verder

Techniek

( Foto: DEME )

ENGINEERINGNET.BE - Cruciaal is dat de commerciële leenvoorwaarden met de relatiebanken van de groep nu rechtstreeks gekoppeld zullen zijn aan de duurzaamheidsprestaties van DEME op twee specifieke gebieden: arbeidsveiligheid en koolstofarme brandstof.

De prestatie-indicatoren (KPI’s) zullen aanleiding geven tot aanpassingen van de rentemarges op de leningen. Conform de “Sustainability Linked Loan Principles” van de Loan Market Association werd de transactie gerealiseerd op 7 februari 2022, waarbij KBC als enige duurzaamheidscoördinator optrad voor DEME.

Door de bestaande leningen om te vormen tot duurzaamheidsleningen komen de kredietverstrekkers overeen de rentevoet te verlagen wanneer het bedrijf zijn doelstellingen ten opzichte van de twee KPI’s inzake duurzaamheid haalt. Als beide doelstellingen niet worden gehaald, zal de rentevoet lichtjes stijgen.

De eerste KPI inzake milieu, maatschappelijk welzijn en deugdelijk bestuur (ESG) houdt verband met arbeidsveiligheid. Omdat het bedrijf vaak baanbrekende projecten uitvoert in uitdagende en afgelegen omgevingen, vereist deze KPI een voortdurende verbetering van de veiligheidsprestaties.

De tweede KPI inzake ESG omvat een doelstelling om het percentage koolstofarme brandstoffen te verhogen die door het bedrijf worden verbruikt. DEME heeft ambitieuze doelstellingen vooropgesteld om de uitstoot te verminderen en uiteindelijk klimaatneutraal te worden tegen 2050.