's Werelds grootste zonne-installatie met circulaire panelen in gebruik genomen

De zonne-installatie werd op de Genkse site van Sabic in gebruik genomen. De zonnepanelen van Solarge zijn 100% recyclebaar en aanzienlijk lichter dan traditionele panelen. Engie was verantwoordelijk voor de installatie en de financiering.

Trefwoorden: #circulair, #Engie, #Sabic, #Solarge, #zonne-installatie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Sabic )

ENGINEERINGNET.BE - De installatie bestaat uit 4.600 zonnepanelen. Deze zijn ontwikkeld door Sabic en Solarge en geproduceerd door Solarge, een jonge Nederlandse producent die vorig jaar zijn eerste fabriek opende in Weert.

Uniek aan deze zonnepanelen is dat ze zijn opgebouwd uit volledig scheidbare lagen, zodat alle onderdelen kunnen worden gedemonteerd en hergebruikt.

Dankzij het gebruik van innovatieve polymeren bevatten deze zonnepanelen ook geen glas en heel weinig aluminium, wat ze de helft lichter maakt en de CO2-voetafdruk met 25% reduceert in vergelijking met traditionele zonnepanelen.

 De installatie zal jaarlijks ongeveer 2.000 megawattuur hernieuwbare elektriciteit produceren en helpt het bedrijf om zijn CO2-uitstoot te verminderen met 800 ton per jaar gedurende minstens 25 jaar.