Virtual Reality ingezet voor opleiding schoonmakers

Vanaf maart zullen de schoonmakers van Gom hun opleiding voor een deel via virtual reality (VR) krijgen. Wie de VR-bril opzet kan letterlijk 360 graden rondkijken in bijv. een hotelkamer.

Trefwoorden: #Facilicom, #Gom, #opleiding, #schoonmaak, #schoonmaken, #Virtual Reality

Lees verder

Techniek

( Foto: Facilicom )

ENGINEERINGNET.BE - Marketing manager Guy Claes: ‘We waren al een tijdje op zoek naar een manier om onze klassikale en schriftelijke opleidingen aan te vullen. Dankzij virtual reality kunnen medewerkers thuis, op hun eigen tempo, alles nog eens herbekijken en vooral: ervaren.’

Van elke klantenomgeving waar medewerkers terecht kunnen komen, kan via foto’s een VR-versie worden gemaakt. Die virtuele ruimte wordt dan verrijkt met informatie en instructies. Het eindresultaat is via het internet op elk device te raadplegen.

Medewerkers krijgen een speciale bril of een houder mee naar huis waarmee ze kunnen rondkijken in de leer- en werkomgeving. Facilicom Nederland heeft de VR-toepassing al geïntroduceerd in zijn opleidingen, met heel positieve resultaten.

Claes: ‘Ook voor onze receptionisten en andere medewerkers die erg flexibel inzetbaar moeten zijn, is VR een snelle en efficiënte manier om bijkomende opleiding of instructie te geven.’

Intussen innoveert Facilicom ook op andere vlakken verder. Zo start er tegelijk met de virtual reality een e-learningplatform en beschikken de 4.000 bedienden binnenkort over een online platform om kennis te delen.