Modular Open Source IIoT Gateway op basis van Raspberry Pi

De RevPi Connect uit de Pi-productfamilie van KUNBUS, vertegenwoordigt door Helmholz Benelux is ontworpen als een krachtige IIoT-gateway voor machine- en installatiebouw.

Trefwoorden: #Gateway, #Helmholz Benelux, #IIoT, #KUNBUS, #Modular Open Source, #Raspberry Pi

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Het apparaat heeft twee Ethernet-interfaces, een hardware watchdog en de mogelijkheid om verschillende radiomodules aan te sluiten.

Vanwege het open platformconcept (inclusief volledige rootrechten) biedt de Open Source IIoT Gateway RevPi Connect de gebruiker maximale vrijheid bij de implementatie van zijn IIoT-projecten. De RevPi Connect, die is gehuisvest in een behuizing voor DIN-rail montage, is uitgerust met twee RJ45 Ethernet-aansluitingen, twee USB-poorten, een 4-pins RS485-interface, een Micro-HDMI- en een Micro-USB-aansluiting.

De twee Ethernet-interfaces ondersteunen gelijktijdige integratie in zowel de automatisering als IT-netwerken. Hierdoor kunnen machinegegevens van bijvoorbeeld de werkvloer rechtstreeks worden overgebracht naar de cloud of naar een ERP-systeem op een hoger niveau. Vertrouwde protocollen zoals MQTT en OPC UA zijn beschikbaar. Individuele applicaties kunnen worden geprogrammeerd via Node-RED, Phython of rechtstreeks in C.

Het modulaire ontwerp maakt het mogelijk om de 45 mm brede basiseenheid uit te breiden met uitbreidingsmodules zoals IO's, veldbusgateways en radiomodules. Deze uitbreidingsmodules kunnen plug-and-play op het basisstation worden aangesloten en gemakkelijk via een grafische gebruikersinterface worden geconfigureerd.

Een vrij configureerbare hardware-watchdog bewaakt de status van de IIoT-gateway. Met een relaisuitgang kan de hardware-watchdog aangesloten apparaten of uitbreidingsmodules controleren. Het apparaat heeft ook een 24 V-ingang voor het verzenden van het shutdown-signaal van een UPS.

Zoals typisch in de Revolution Pi-familie, is de RevPi Connect ontworpen als een open source-apparaat en voldoet aan EN 61131-2. Door de Raspberry Pi Compute Module 3 te gebruiken, heeft het apparaat een quad-coreprocessor met 1,2 GHz, 1 GB RAM en 4 GB eMMC-flashgeheugen. Het gebruikte besturingssysteem is een aangepaste Raspbian met real-time patch.

RevPi Connect biedt master- en slave-mogelijkheden van de veelgebruikte Modbus RTU- en Modbus TCP-protocollen. Integratie in andere veldbus- of industriële Ethernet-netwerken zoals PROFIBUS of EtherCAT kan worden gerealiseerd met de eerder genoemde uitbreidingsmodules. Met de optionele beschikbare besturings- en HMI-software kan het apparaat worden uitgebreid tot een kleine industriële besturingseenheid. <<

Voor meer informatie:
Helmholz Benelux
Elektraweg 5 – NL-3144 CB  Maassluis
Tel. +31 85 4010 710
www.helmholz-benelux.eu - info@helmholz-benelux.euBericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.