Gimv verkoopt Summa aan Ergon

Na een succesvolle expansie onder het aandeelhouderschap van Gimv, die uitdraaide in een ruime verdubbeling van de omzet, neemt Ergon Summa over om een verdere groei te ondersteunen.

Trefwoorden: #digitale snijoplossingen, #Gimv, #investeerders, #Summa

Lees verder

Techniek

( Foto: Summa )

ENGINEERINGNET.BE - Met zijn digitale snijoplossingen speelt Summa in op de evoluties in de attractieve digitale printindustrie.

De verschuiving van analoog naar digitaal printen creëert een hoge mate van productieflexibiliteit en maakt maatwerk van producten in hoge oplages mogelijk, wat daarbij ook de vraag naar digitale snijtechnieken aanzwengelt.
Technologische evoluties resulteren in een steeds groter gamma van materialen die digitaal kunnen worden bedrukt en gesneden, zoals karton, stickers en textiel.

In 2016 verwierf Gimv samen met het managementteam een meerderheidsbelang in Summa. Dat bedrijf breidde snel uit door een eigen organisatie op te zetten in de VS (2017), zijn vlakbed productportfolio organisch uit te breiden, de markt van lasersnijden voor textiel te betreden door de overname van het Britse CadCam Technology (2018) en het eigen softwareplatform GoSuite te lanceren (2019).

Er werd een indrukwekkende groei gerealiseerd en de omzet verdubbelde sinds de intrede van Gimv. Vandaag worden meer dan 150 mensen tewerk gesteld in de vestigingen in België (Gistel), het VK (Nottingham), de VS (omgeving Boston) en Singapore.

Om het management bij te staan in zijn ambities en om te blijven investeren in de versnelde groei van het bedrijf, is Summa een overeenkomst aangegaan met Ergon, een onafhankelijke waarde-investeerder met een track record in het stimuleren van groei bij innovatieve, niche-ondernemingen.

Er werden geen verdere financiële details bekend gemaakt.